Pesnica, Jelenče – meščanska hiša

dvostanovanjska enostanovanjska Hiša · Nakup
69.900€
Klasično posredovanje

Opis

Meščanska, samostojna stanovanjska hiša se nahaja v  centru Pesnice, nad železniško postajo.

Obsega tri etaže K+P+M. Osnova hiše, mišljeno predvsem kletni del je bil zidan leta 1867. V kasnejših letih je bil zgrajen pritlični in mansardni del hiše. Sedanji lastniki živijo v hiši od leta 1985, tako da je bila hiša od takrat dalje vzdrževana in postopoma obnavljana. Leta 2009 je bila zamenjana streha objekta, leta 2013 je bila temeljito prenovljena mansarda objekta, leto kasneje pa pritličje. Fasada je še stara in bi bila potrebna prenova, ki bi hiši dala popolnoma drugačen videz.

Hiša je dvostanovanjsko zasnovana in sicer je v pritličju veliko 2 sobno stanovanje ter 2,5 sobno v zgornjem delu. Vhoda v stanovanji sta lahko skupna ali popolnoma ločena.

Po podatkih GURS je skupna površina hiše 240,8 m2, od tega je cca. 70 m2 kleti in cca. 170 m2 stanovanjskih prostorov.

V obokani kleti se nahajata tudi studenec in bazen za zbiranje deževnice, za zalivanje vrtov.

Ogrevanje pritličja hiše je urejeno na kaminsko peč, ogrevanje mansarde pa je centralno na kurilno olje.

Zemljišče, ki pripada nepremičnini meri 706 m2 površine in je v celoti stavbno zemljišče. Na dvorišču sta še 2 vodnjaka in dodatno zgrajena drvarnica.

Dostop do hiše je urejen po asfaltni cesti, zadnjih cca. 100 m je makadamska cesta. Možen dostop je tudi iz zgornje strani hiše, prav tako po makadamski cesti cca. 200 m.

Nepremičnina je vpisana  v Zemljiško knjigo, in je lahko hitro vseljiva.

Energetska izkaznica: razred F

V neposredni bližini, je osnovna šola, vrtec, Mercator, občina, upravna enota, pošta, zdravstveni in zobozdravstveni dom, železniška postaja, bencinska črpalka ter obilo sprehajalnih poti.

Zaradi dobre, mirne lokacije, lepe narave, lepega razgleda, priporočamo tistim, ki želijo bivati v naravi, meščanski hiši z zgodovino in “dušo”.

Klasično posredovanje, kupec ne plača stroškov provizije naše nepremičninske družbe!

Za vse dodatne informacije ali ogled pokličite na tel. št. 041 689 116, Renato Boras

 

Lastnosti

  • Centralno ogrevanje
  • Shramba

Dodaten opis

Zaradi dobre, mirne lokacije, lepe narave, lepega razgleda, priporočamo tistim, ki želijo bivati v naravi, meščanski hiši z zgodovino in "dušo".

Pesnica, Maribor

Miren predel, hiša je resnično bolj na samem in nudi veliko zasebnosti. Na spodnji strani je samo ena stanovanjska hiše, na zgornji strani pa je le nekaj počitniških objektov...

V neposredni bližini, je osnovna šola, vrtec, Mercator, občina, upravna enota, pošta, zdravstveni in zobozdravstveni dom, železniška postaja, bencinska črpalka ter obilo sprehajalnih poti.

Lokacija

22 Pesnica pri Mariboru, Pesnica, Slovenija

Agent

Renato Boras

BR nepremičnine d.o.o.

+386 41 689 116
+386 41 689 116

dipl.ekonomist, direktor podjetja, nepremičninski posrednik z licenco št. 669

KontaktSporočilo je bilo uspešno poslano.

Nepremičnine v okolici (17)