Raj nad Bresternico pri Mariboru… Nekaj popolnega in preprosto drugačnega…

dvostanovanjska enostanovanjska Hiša · Nakup
390.000€
Hiša je v ponudbi samo pri nas!

Opis

IDILIČNA HIŠA s pripadajočim posestvom z zeliščnim, zelenjavnim in sadnim vrtom ter gozdom…

Lokacija: obronki Kozjaka, 10 km od centra Maribora, natančnejšo informacijo posredujemo po dogovoru.

Lega: nad Bresternico pri Mariboru, s pogledom na Pohorje.

Velikost POSESTVA s hišo: 6.370 m2

Hiša se prodaja opremljena.

Možnost vselitve: 10-12 mesecev od podpisa prodajne pogodbe in plačila are!

POSESTVO z hišo je primerno:
– za družino, ki želi živeti kakovostno bivanje povezano z naravo, a hkrati v bližini večjega mesta,
– kot idilična hiša za počitek z možnostjo samooskrbe,
– kot investicija v ekskluzivni turizem z možnostjo dodatnih programov na posestvu.

Opredelitev prostorov v hiši (skupaj tri etaže, tlorisi v posebni priponki):
– pritličje hiše (predsoba, kuhinja, jedilnica, dnevna soba, spalnica, kopalnica),
– mansarda hiše (2 sobi in podstrešna shramba),
– pokrita terasa,
– nepokrita terasa,
– pod teraso je samostojna bivalna enota s kopalnico in s priključki za kuhinjo (garsonjera),
– gospodarsko poslopje, v katerem se na eni strani nahajata garaža in lesna delavnica, na drugi strani pa dodatna pomožna kuhinja in suha shramba,
– savna, ki se nahaja v spodnjem delu gospodarskega poslopja,
– nadstrešek za dva avtomobila pred gospodarskim poslopjem,
– gospodarsko poslopje, hiša in terasa so povezani v eno enoto,
– klet pod delom hiše – dva prostora.

OPIS POSESTVA s HIŠO

Hiša leži na diskretni lokaciji ob gozdu brez bližnjih sosedov, nad Bresternico, na južnem pobočju Kozjaka in s pogledom na Pohorje. Lega posestva omogoča popolno zlitje z naravo, čeprav ste samo 15 minut vožnje oddaljeni od mestnega vrveža.
Ker leži na energetsko močnem področju, prinaša človeku globoko sprostitev in ga krepi z novimi močmi. Obdana je z zeliščnim in zelenjavnim vrtom ter vrsto raznolikih sadnih dreves. Jaso pred hišo krasi kamnito ognjišče z bujnim zeliščnim vrtom. Ta prostor je še posebej primeren za energetsko krepitev.
Posestvo je obdano tudi z gozdom, ki nudi možnosti za sprostitev, rekreacijo in raziskovanje. Najlepša v gozdu je Hrastova pot, ki vodi mimo jase v dolino.

Hiša je bila zgrajena leta 2008. Do leta 2015 se je uporabljala kot počitniška hiša, od 2015 se je hiša dogradila in obnovila, tako da je postala stanovanjska hiša v katero je bilo vloženo veliko pozitivne energije. Zgrajena in opremljena je iz naravnih materialov. Je prijetna in topla. Veliko ročnega in unikatnega ustvarjanja krasi tako notranje kot zunanje prostore.

Razporeditev prostorov v hiši je funkcionalno in praktično speljana. V pritličju je dnevna soba z jedilnico in kuhinjo v enem prostoru, predsoba z garderobo, majhen prehoden prostor s kotno omaro, spalnica in kopalnica.
V mansardi sta še dve sobi in podstrešna shramba.
Ob hiši je velika terasa (80m2) z masažnim bazenom in kombinirano leseno/stekleno ograjo, ki nudi prekrasen pogled. Terasa je večinoma pokrita (60 m2) in se zapira z električnimi žaluzijami.

Bivalni dnevni prostor centralno zavzema velika domača krušna peč. Peč ima dve kurišči, v dnevnem prostoru so kaminska vrata, v delu, ki sega v kuhinjo pa štedilnik, pečica in grelec vode na trdo kurivo. S pečjo se ogreva celotna hiša in pozimi omogoča še kuhanje. Tla v dnevnem prostoru so izdelana iz colskih, krtačenih hrastovih desk. Prostor je opremljen z naravnim lesenim pohištvom. Stena pri velikem oknu, obrnjenem na JZ, je obložena s posebno izbranimi kosi lesa ter električnim radiatorjem iz naravnega kamna. Dnevni bivalni prostor in tudi terasa sta obogatena s kreativno razsvetljavo, ki v večernih urah pričara prav posebno vzdušje. Luči so raznovrstne in skrbno izbrane, v večini so unikatne ter rokodelsko umetniške. Dnevna soba in terasa sta opremljeni z vrhunskim HI-FI-jem.

Kuhinja, obrnjena proti terasi, je v rustikalnem stilu. Ima vgrajen svetlobni kanal za povečanje svetlosti. V jedilnici je večja vgradna omara z lesenimi vrati (pod stopnicami), miza z oblazinjenim kotnim pohištvom, stoli ter omaro s stekleno vitrino.

Za manjšim prehodom z leseno kotno omaro sta kopalnica in spalnica. Kopalnica je obliki črke L, ima kotno masažno bano in umivalnik na lesenem pultu.
Spalnica je lesena, delno izdelana iz Cemprinovega lesa. Tla so, prav tako kot v dnevnem prostoru, hrastova.

V prvo nadstropje, mansardo, vodijo hrastove stopnice, kjer sta dva kabineta. Večji od kabinetov ima galerijo s pogledom na dnevni prostor.

Hišo krasi velika terasa. Nudi prijetno bivanje s prekrasnim pogledom. Terasa vsebuje tudi letno kuhinjo s kaminom, veliko orehovo mizo s klopema in sedežno garnituro, ki ju deli slabih 5 metrov dolga orehova komoda. Tla so macesnova.
Terasa je skladno opremljena, ob poletnih večerih pričara prav posebno vzdušje. Omogoča prijetno bivaje na prostem več kot pol leta.

Hiša je nekaj posebnega, z energijo za prijetno bivanje.

Tehnične informacije:
– gradbeni materiali: lesena konstrukcija, sušen lepljen les-satovje, beton, masiven les,
– kjer potekajo komunalni vodi so stene iz siporeksa,
– leseno ostrešje je krito z Bramak betonsko kritino, gospodarsko poslopje je krito s strešno pločevino,
– fasada je iz polbrun,
– izolacija: kamnita volna cca 30 cm,
– lesena okna Jelovica,
– notranje predelne stene Knauf,
– mestni mariborski vodovod,
– toplotna črpalka (zrak-zrak) za ogrevanje vode 250l,
– ekološka čistilna naprava,
– video nadzor, alarm in senzorska razsvetljava,
– internet LTE, 2023 optika (RUNE)
– velika kaminska peč s pripravljenim razpihovanjem toplega zraka v dnevni prostor in kopalnico,
– električni radiatorji iz naravnega kamna,
– cesta na relaciji center Bresternice – hiša, je trenutno v planu za obnovo iz strani Mestne občine Maribor,
– asfalt do hiše.

OPIS OKOLICE

Okolica hiše je sončne lege in obsega trato z ravninskim delom, približno 400 m2 vrtov (4 vrtovi), caa 600 m2 sadovnjaka, cca 7.000 m2 gozda. Posestvo je obdelano na ekološki način.

Zasajena so raznovrstna zelišča in sadno drevje. Življenje v naravi, skoraj v vsakem letnem času daje svoje sadeže.

SAMOOSKRBNI VRT obsega:

Zelišča: rožmarin, melisa, meta, timijan, ameriški slamnik, rman, bezeg, njivska preslica, kamilica, kopriva, sivka, smilj, materina dušica, dobra misel, šetraj, svetlin, konopljika, ognjič, boreč, sladki pelin, žajbelj, muškatni žajbelj, hermelika, šentjanževka, mak, smrekovi vršički, ozkolistni trpotec, trobentica, …
Jagodičevje: jagode, maline, aronije, ameriške borovnice.
Sadno drevje: kivi, dve smokvi, nešplja, mandelj, češnje (zgodnja, srednja in pozna), jablane, hruške, naši, dve beli in dve črni murvi, dva kakija, žižula, brajda z jurko, brajda z jedilnim belim grozdjem, slive, tri asimine, oreh, leska.
Gozd: del posestva zavzema gozd, na robu posestva je tudi gozdna pot, ki vodi v dolino.
Letni pridelek: nekaj sto kg sadja in zelenjave ter širok nabor zdravilnih zelišč za čaje in druge zdravilne pripravke.

DODATNE INFORMACIJE:

Dodatne možnosti oz. prednosti:
– možnost pridobitve parcele na vzhod v velikosti cca 3.500 m2.

Možnosti rekreacije: Pot mlinov in žag, pot na Urban, pot na Žavcarjev dom, veslaški klub ob Dravi…

Posebni pogoji: pogoj prodajalca za sklenitev prodajne pogodbe s kupcem je, da kupec prevzame plačilo stroška davka na promet z nepremičninami v višini 2 % od prodajne cene!

Energetska izkaznica; Razred C

NAŠE MNENJE: Resnično kvalitetna in nadstandardna hiša na odlični lokaciji v naravi. Slike govorijo 1000 besed, tako da je tudi nam zmanjkalo besed… Po dolgem času je ta hiša še nam, meni, ki pišem ta oglas dala misliti… Če jo v kratkem času kdo ne bo kupil, jo bom jaz…

Za vse dodatne informacije in vprašanja smo z veseljem na voljo na tel. št.: +386 (0) 41 689 116 ali na elektronski naslov:

renato.boras@br-nepremicnine.si

Absolutno priporočamo!

 

Lastnosti

  • Centralno ogrevanje
  • Kamin
  • Klimatska naprava
  • Loža
  • Nadstrešek za parkiranje

Dodaten opis

Resnično kvalitetna in nadstandardna hiša na odlični lokaciji v naravi. Slike govorijo 1000 besed, tako da je tudi nam zmanjkalo besed… Po dolgem času je ta hiša še nam, meni, ki pišem ta oglas dala misliti… Če jo v kratkem času kdo ne bo kupil, jo bom jaz…
Absolutno priporočamo!!!

Hiša leži na diskretni lokaciji ob gozdu brez bližnjih sosedov, nad Bresternico, na južnem pobočju Kozjaka in s pogledom na Pohorje. Lega posestva omogoča popolno zlitje z naravo, čeprav ste samo 15 minut vožnje oddaljeni od mestnega vrveža.
Ker leži na energetsko močnem področju, prinaša človeku globoko sprostitev in ga krepi z novimi močmi. Obdana je z zeliščnim in zelenjavnim vrtom ter vrsto raznolikih sadnih dreves. Jaso pred hišo krasi kamnito ognjišče z bujnim zeliščnim vrtom. Ta prostor je še posebej primeren za energetsko krepitev.
Posestvo je obdano tudi z gozdom, ki nudi možnosti za sprostitev, rekreacijo in raziskovanje. Najlepša v gozdu je Hrastova pot, ki vodi mimo jase v dolino.

Lokacija

Sredma, Bresternica, Slovenia

Priponke

Agent

Renato Boras

BR nepremičnine d.o.o.

+386 41 689 116
+386 41 689 116

dipl.ekonomist, nepremičninski posrednik z licenco št. 669

Kontakt    Sporočilo je bilo uspešno poslano.

    Nepremičnine v okolici (14)