Starejša hiška z veliko zemljišča v Bresternici – Maribor

dvostanovanjska enostanovanjska Hiša · Nakup
114.900€

Opis

Na dobri lokaciji Bresternice, v neposredni bližini Maribora, prodamo starejšo hišo z veliko zemljišča.

Hiša se nahaja v naselju Bresterniška graba, cca. 1,4 km od trgovine v centru Bresternice in cca. 8 km od centra Maribora. Natančno lokacijo in naslov hiše si lahko pogledate spodaj.

Hiša je po podatkih GURS bila zgrajena  leta 1966 in je do danes bila redno vzdrževana. Hiša je potrebna prenove, kljub temu pa so prostori v zgornji etaži lahko takoj bivalni za nekoga, ki se temeljite prenove ne bo lotil takoj. Spodnja etaža je potrebna večje prenove…Leta 2017 je v zgornji etaži bila prenovljena in v celoti zamenjana električna in vodovodna instalacija in talne obloge. Leta 2019 pa je bila prenovljena elektro in vodovodna instalacija tudi v spodnji etaži. Lani je bila urejana škarpa za teraso, tlakovci so nabavljeni, niso pa še položeni…Streha objekta je salonitna zamenjana pred 20. leti.

Po podatkih iz projektov je skupna površina bivalnih prostorov cca. 140 m2 in sicer v dveh etažah: visoko Pritličje (nad garažo in kletnimi prostori, ki so dejansko Pritličje) + Mansarda.

Hiša je urejena dvostanovanjsko, z ločeno stanovanjsko enoto v visokem pritličju in v Mansardi. Pritličje obsega dejansko garažo in kletne prostore, kjer je urejena kurilnica, in veliko pomožnih prostorov za shrambo. V visoko pritličje vas popelje zunanje stopnišče, kjer je urejena ločena stanovanjska enota in sicer večje 2 sobno stanovanje.  Do mansarde vas pa vodi drugo, prav tako zunanje stopnišče, kjer je urejeno večje 2 oz. 2,5 sobno stanovanje. Hišo je možno urediti tudi v enostanovanjsko, saj je v spodnji etaži še urejen prostor, kjer je nekoč bilo urejeno notranje stopnišče do mansarde, ki se danes več ne uporablja…

Zemljišče, ki pripada hiši je v skupni izmeri 19.931 m2. Večinoma gre za kmetijska in gozda zemljišča, stavbno zemljišče kjer stoji objekt  je v izmeri cca. 500 m2. Orto foto posnetke vseh zemljišč si lahko pogledate med slikami.

Ogrevanje je urejeno s centralno kurjavo na olje ali drva, prav tako so v obeh  enotah urejene kaminske peči…

Tlorise hiše si lahko pogledate v priponki projektna dokumentacija…

Nepremičnina je vpisana v zemljiško knjigo, prosta bremen in je lahko takoj vseljiva!

Energetska izkaznica: Razred F!

Za vse dodatne informacije in vprašanja smo z veseljem na voljo na tel. št.: +386 (0) 41 689 116 ali na elektronski naslov:

renato.boras@br-nepremicnine.si

Priporočamo!

Lastnosti

 • Balkon
 • Centralno ogrevanje
 • Garaža
 • Kamin
 • Shramba
 • Terasa
 • Zelenica

Dodaten opis

Resnično lepa lokacija v objemu narave in v neposredni bližini centra Bresternice in centra Maribora. Dobiti občutek podeželja tako blizu mesta je po našem mnenju nekaj posebnega. Z izredno velikim zemljiščem, ki sodi zraven lahko novi lastnik dejansko postane manjši posestnik... Hiša je potrebna precejšnje prenove, tako na zunanjosti kot tudi v notranjosti, je pa cena zato primerno nizka in omogoča novemu lastniku ureditev po lastnih željah in okusu...

Mesti avtobusni prevoz, Maribor - Bresternica

V neposredni okolici hiše so še 3 stanovanjske hiše in sicer na spodnji strani proti cesti. Vse ostalo je dejansko lepa narava... Hiša se nahaja nad vsemi ostalimi, spodnjimi sosedi in je dejansko na hribčku, kjer je veliko sonca...

Lokacija

Bresterniška Graba 97, Bresternica, Slovenia

Priponke

Agent

Renato Boras

BR nepremičnine d.o.o.

+386 41 689 116
+386 41 689 116

dipl.ekonomist, direktor podjetja, nepremičninski posrednik z licenco št. 669

Kontakt  Sporočilo je bilo uspešno poslano.

  Nepremičnine v okolici (12)