Spoštovani kupec!

Prodajalec pogojuje, da se strošek provizije nepremičninske družbe razdeli na način, da kupec plača provizijo v višini 2,5 % + DDV od prodajne – pogodbene vrednosti nepremičnine!

Dodatna razlaga:
Na našem področju, področju Podravske regije, velja splošni običaj oziroma pravilo, da je plačilo stroškov posredovanja nepremičninske družbe na strani prodajalca. Provizije so različne, v večini primerov med 2% in 4% od prodajne vrednosti nepremičnine, ki jo kupujete.
V obstoječem sistemu tako kupec preko nastavljene prodajne cene nepremičnine posredno plača tudi delež ali tudi celotni znesek stroškov posredovanja nepremičninske družbe (v nadaljevanju, provizije).
Prodajalci nepremičnin velikokrat prav zaradi vseh stroškov, ki jih imajo pri prodaji svoje nepremičnine, prodajno ceno dvignejo za del ali tudi za celotni znesek predvidenih stroškov.

Še en razlog za:
Nepremičninski posredniki nismo zastopniki prodajalcev (razen, če je to izrecno dogovorjeno in kot kupec morate biti na to pravočasno opozorjeni). Kupci si velikokrat o nas mislijo prav to. A že v obstoječem sistemu temu ni tako, saj vsak vesten, skrben in profesionalen nepremičninski posrednik veliko svojega dela posveti prav vam, ki nepremičnino kupujete. Velikokrat je skrb za kupca večja kot za prodajalca, saj dobra skrb za kupca obenem pomeni dobro tudi prodajalcu nepremičnine.

Zato, dragi kupci, bomo z veseljem poskrbeli za vse vaše želje in vam na strokoven, zaupanja vreden in prijazen način pomagali na poti do vaše nove nepremičnine.

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko 041 689 116 ali nam pišite na elektronski naslov info@br-nepremicnine.si.

Veselimo se sodelovanja z vami!