Stara hiška na lepi parceli v Zg. Koreni…

enostanovanjska Hiša Počitniški objekt · Nakup
Odlična cena! 69.900€
Hiša je v ponudbi samo pri nas!

Opis

Na lepi in razgledni lokaciji Zg. Korene (cca. 16 km iz Maribora in cca. 4 km nad Sp. Duplekom) prodamo simpatično staro hiško na večjem zemljišču z lepim razgledom proti Mariboru in Pohorju.

Hiša je bila zgrajena leta 1902 in je do danes ohranjena in redno vzdrževana. V zadnjih 15 letih je bila prenovljena streha, elektročne in vodovodne instalacije, delno okna, talne obloge, nova stropna lesena konstukcija, stropi in stene iz mavčnih plošč itd. Hiša je stara, grajena z različnimi materiali (delno butano in delno z opeko) etažnosti K+P+M. Objekt ima po podatkih GURS skupno površino cca. 110 m2; uporabne, stanovanjkse površine je cca. 45 m2, cca. 40 m2 je kleti in neizdelana mansarda, cca. 40 m2.

V pritličnem delu je urejeno manjše 2 sobno stanovanje (kuhinjo z jedilnico cca. 12 m2, kopalnica cca. 6 m2, dnevni prostor cca. 10 m2, spalni del cca. 12 m2, predsoba cca. 3 m2), mansarda je še neizdelana in omogoča ureditev bivalnih prostorov.

Na zadnji strani hiše je urejen dodatni prizidek, ki se je uporabljal kot shramba orodja in strojev. Možnost ureditve in prenove prizidka v bivalne prostore ter ureditve terasę na strehi prizidka…

Ogrevanje je trenutno urejeno na kamin na drva in z električnimi, glamox radiatorji.

Zemljišče v skupni izmeri cca. 1.327 m2 ima mirno, sončno lego, lep razgled. Zgornji del zemljišča kjer stoji objekt je stavbno zemljišče, cca. 608 m2, spodnji del pa kmetijsko zemljišče, cca. 719 m2.

Nepremičnina je vpisana v zemljiško knjigo, bremen prosta in je takoj vseljiva…

Posebni pogoji: pogoj prodajalca za sklenitev prodajne pogodbe s kupcem je, da kupec prevzame plačilo stroška davka na promet z nepremičninami v višini 2 % od prodajne cene!

NAŠE MNENJE: Lepa, stara hiška na hribčku z razgledom proti Pohorju… Veliko sonca, miru, zasebnosti… Z dobro idejo prenove si lahko novi lastnik ustvari pravi mali raj…
Hiška je primerna tudi za nadomestno gradnjo…

Za vse dodatne informacije in vprašanja smo z veseljem na voljo na tel. št.: +386 (0) 41 689 116 ali na elektronski naslov:

renato.boras@br-nepremicnine.si

Lastnosti

  • Kamin
  • Shramba
  • Zelenica

Dodaten opis

Lepa, stara hiška na hribčku z razgledom proti Pohorju... Veliko sonca, miru, zasebnosti... Z dobro idejo prenove si lahko novi lastnik ustvari pravi mali raj...
Hiška je primerna tudi za nadomestno gradnjo...

Lepa podeželjska pokrajina z čudovitimi razgledi...V bližnji okolici sta 2 hiši oz. dva soseda...

Lokacija

Zgornja Korena 67, Zgornja Korena, Slovenia

Agent

Renato Boras

BR nepremičnine d.o.o.

+386 41 689 116
+386 41 689 116

dipl.ekonomist, nepremičninski posrednik z licenco št. 669

Kontakt    Sporočilo je bilo uspešno poslano.

    Nepremičnine v okolici (12)